Partycentrum De Klok Kinderdijk

Arrangementen Partycentrum 'De Klok'

De wonderlijke molens van de Alblasserwaard

Op deze dag ontvangen wij u in Partycentrum "De Klok" in Kinderdijk. Daar wordt u op een kop koffie of thee met een heerlijk stuk ovenvers appelgebak getrakteerd. Na de ontvangst loopt u samen met de gids richting de molens van het wereld erfgoed Kinderdijk. U ziet de molens oprijzen vanuit de horizon. Na de molens van Kinderdijk stappen we de bus in om de molens van de Alblasserwaard te bezichtigen.

De Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden tellen zo'n 50 molens, natuurlijk hebben we niet de tijd om deze allemaal te bezichtigen, maar we hebben enkelen voor u uitgekozen. Onderweg ziet u 'achtkante stellingmolens', 'stenen grondzeilers' en 'wipmolens' aan u voorbij gaan, tevens wordt een stuk geschiedenis van de molens verteld.

Na deze leerzame molentocht komt u aan bij partycentrum 'Onder de Linden' in Hoornaar daar gaat u genieten van een heerlijk drie gangen diner.

Beleef de Alblasserwaard op zijn mooist!

 


De Kinderdijkse bingo!!

In de ochtend wordt u ontvangen in Partycentrum “De Klok” met een kop koffie of thee en een heerlijk stuk oven vers appelgebak.

Na het ontvangst gaan we beginnen met de verschillende bingo rondjes. Na elke ronde zal er een prijsuitreiking zijn met prijzen bestaande uit Alblasserwaardse streekproducten.
Nadat we de prijzen hebben verdeeld wordt er een heerlijk drie gangen diner geserveerd.

 


Pannenkoekentocht

U wordt ontvangen met een kop koffie of thee en een vers gebakken Kinderdijkse krakeling die we die ochtend opgehaald hebben bij de plaatselijke bakker.

Na het ontvangst krijgt u van ons de wandelroutes, ter plaatse mag bepaald worden of u een uitgebreide route neemt of een wat kortere.

Bij terugkomst in Partycentrum "De Klok" zult u de geuren al ruiken van de pannenkoeken die onze koks aan het bakken zijn. Natuurlijk heeft u ontzettende trek gekregen van de schitterende wandeltocht. Daarom mag u onbeperkt pannenkoeken eten.

Kortom, pannenkoeken eten in de Alblasserwaard is de moeite waard!


 


Alle ins & outs van de Alblasserwaard

Op deze dag ontvangen wij u in een wel heel bijzondere omgeving; De Alblasserwaard.
Een prachtig stuk Nederland met nog heel veel ongerept natuurschoon.

Na ontvangst met koffie of thee en een stuk kersverse vlaai introduceren wij u kaasboerderij "Kuiper" waar nog immer de Giessenlander kaas ambachtelijk wordt bereidt.

De dag wordt vervolgd door een korte busreis naar Groot–Ammers waar zich Neerlands eerste ooievaarsdorp bevindt. Ter plaatse krijgt u de tijd om zich te verdiepen in het bestaan van de ooievaar in al haar facetten.

Het resterende deel van de middag brengt u door in het pittoreske dorpje Kinderdijk waar we eerst gaan genieten van een heerlijke ambachtelijke koffietafel. Nadat we de koffietafel genuttigd hebben gaan we naar de beroemde molens van Kinderdijk.

Nergens in de wereld vind je nog zoveel molens bij elkaar dan in het dorpje Kinderdijk.

Zo rond 1740 zijn hier 19 stevige molens gebouwd die tot op heden goed zijn onderhouden en nog in bedrijf zijn. De molens malen het overtollige water van de Alblasserwaard polders – die een stuk lager dan het zee niveau liggen – naar de naastgelegen rivier de Lek. De rivier voert op haar beurt dit water weer af naar de (Noord) zee. Eén van deze molens is een bezoekersmolen waar wij een kijkje in gaan nemen.

Beleef de monumentale Alblasserwaard tijdens deze afwisselende dag!