Partycentrum De Klok Kinderdijk

FIETS VERHUUR

Partycentrum De Klok fiets verhuur

Ontdek de molens per fiets, diversen fietsroutes zijn beschikbaar kijk hiervoor naar fietsen netwerk Kinderdijk.

verhuur.jpg

 

De Alblasserwaardse Molenroute - 37 km.

Niets zo oer-Hollands als een authentieke molen. Ooit vormden molens de aanjagers van onze economie, maar die tijd ligt ver achter ons. Wat rest zijn fraaie stukjes cultureel erfgoed waarvan er in Nederland nog ruim 1.000 zijn. Maak kennis met een uitgekiende selectie daarvan in de Alblasserwaardse Molenroute.

unnamed.jpgmdu_reserveren.png

Werelderfgoed
Dan is het tijd om de camera doorlopend in de aanslag te houden, want we passeren de beroemde Molens van Kinderdijk. Rond 1740 werden hier 19 molens gebouwd om het water te beheersen. Zo’n sterke concentratie van goed onderhouden molens vind je zelden, en dus zijn de molens uitgeroepen tot Werelderfgoed. Saillant detail: de molens zijn niet alleen toeristisch interessant, maar zijn ook actief in gebruik. Ze pompen water van de polders in Alblasserwaard in de Lek. Vanuit Kinderdijk voert de route terug naar het beginpunt in Alblasserdam.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij het Wapen van Alblasserdam. Daarna volgt een voorgerecht bij De Krom in Oud-Alblas en een soepje bij De Boerenklaas in Brandwijk. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij De Klok in Kinderdijk, en wederom bij het Wapen van Alblasserdam wacht u ten slotte het dessert.

foto-kinderdijk-fietsroute.jpg

kaartkinderdijk.jpg